dimarts, 9 de febrer del 2010

CARNAVAL



La rua del carnaval de TERRA ENDINS!!!



La rua del Carnaval de Terra Endins de Torelló és l’acte del dissabte, el moment pel qual les colles carrossaires i participants de la rua han estat treballant els dies i mesos previs a la desfilada.

Els grups carrossaires comencen els primers plans i esbossos de les carrosses passat l’estiu; n’hi ha que abans i tot!!! Es tracta de gent que s’entrega en cos i ànima a vestir una plataforma de formes, llum, esforç, voluntat de superació, emprenyades (que també n’hi ha), il·lusions i nits sense dormir.

Un dels secrets més ben guardats entre colles és el motiu de cada una de les carrosses que desfilen. I les tècniques que es fan servir per convertir en realitat els esbossos fets sobre tovallons de paper d’una reunió improvitzada. A Torelló som veritables arquitectes de la forma i la imaginació, sabem recórrer als més subtils recursos per a fer possible el que mai ens hauríem imaginat que seriem capaços de fer. Aquest fet també desperta una sana enveja entre colles carrossaires. Totes volen superar-se les unes a les altres per intentar ser les millors....

Hem parlat de les carrosses. Bé, també hi ha molta gent que surt al carrer amb disfresses fetes per ells i elles mateixos o bé per els sastres i modistes de les contrades. Els participants de la rua que no van en cap carrossa són els objectius dels caça disfresses, un grup de gent que es passeja per la rua i que premia als grups que van més vistosos.

Després de la rua s’obre el recinte del ball, fi de festa d’aquesta nit tant i tant especial.

Membres del jurat del Carnaval de Terrra Endins 2010

ERNEST CODINA

Ha col·laborat i realitzat programes a Ràdio Taradell, Ràdio Manlleu, Canal Català Osona i Nació digital. A partir del 2005 va fitxar per Flaix FM i des del gener del 2008 condueix el programa despertador de l’emissora, el Flaix Matí. Aquest estiu passat va arribar el seu debut a la televisió d’àmbit nacional amb ‘El Piscina Comunitària’ (Canal Català TV).

GEORGINA ALTARRIBA PARÍS

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Ramon Llull. És la productora del Flaix Matí, el programa despertador de Flaix FM que presenta i dirigeix el seu company i amic Ernest Codina. També ha tingut experiències molt positives fent pràctiques a City TV i al programa “Buenafuente”. Ha passat per Mataró Ràdio, Canal Català i actualment també té un espai al magazine cultural “La Fàbrica” de Televisió de Mataró.

ARIADNA OLTRA

Els seus inicis professionals en el món del periodisme van ser a Canal SET, la televisió local de Santa Eulàlia de Ronçana, i des d’aleshores ha estat lligada al món de la comunicació, bàsicament audiovisual. També va formar part del primer equip d’ONA PISTA a Ona Catalana; ha treballat a Localia Televisió i des de fa dos anys i mig és a Televisió de Catalunya, combinant el Canal 3/24 amb Els Matins de TV3. A més, ha collaborat durant dues temporades al programa Generació Digital de Catalunya Ràdio.

CARLES CORTINAS I PUJOL

Guanyador del concurs “jurat popular” que organitza el setmanari El 9 Nou. La seva experiència professional durant molts anys ha estat relacionada amb els “curtits” (comptable, ajudant de direcció, cap de magatzem, comercial, etc). Més tard ha treballat en el control de depuradores, instal·lacions i manteniment de piscines i actualment d’administrador de Comunitats de propietaris.

MARTÍ GIRONELL

Periodista i escriptor. Llicenciat en Filologia Anglesa per la UB i en periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Va començar a Ràdio Besalú, més endavant a Ràdio Olot, RAC 105 i a Catalunya Ràdio. Ha presentat el programa En directe, de TV3, els informatius del canal 3/24 i el TN Cap de setmana. Actualment, treballa als serveis informatius de TVC al departament de Trànsit i a Els Matins. Ha publicat els llibres “La ciutat dels somriures. Històries de supervivència a Bombai”, “El pont dels Jueus”, “La venjança del bandoler”, “Pla de vol. La gran aventura de l’empresa familiar” i “La cuina del pont dels Jueus”.

RAMON FONTDEVILA I SUBIRANA

Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya. Llicenciat en filologia catalana per la UAB i professor d’Ensenyament Secundari. Regidor de cultura i primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Manresa durant 12 anys.

MARGARITA TENAS I SUBIRÀ

Dissenyadora del cartell de carnaval d’enguany. La seva formació acadèmica li ha permès obtenir el títol de Graduat en Arts Aplicades i tècnic "escaparatista". Formació que li ha permès dedicar bona part de la seva trajectòria professional com a tècnica aparadorista i com a docent impartint cursos d’aparadorisme i paquetatge, embolicar regals i merchandising, muntant taules de Nadal i festes.


BALL DE CARNAVAL 2010 - ENTRADES JA A LA VENDA!!!!!!!

19/01/2010

Ja podeu comprar les entrades pel Ball de Carnaval 2010 que tindrà lloc el proper Dissabte dia 13 de Febrer a Torelló, Zona Esportiva al Passeig M.Colomer (vora el riu), al preu de 12 Euros, als punts de venda seguents:

Torelló: Bar "Can Vivet" - El Gat - 4 Cantons - Tse-Tse - Atmosfera - Òptica Francolí - Cafeteria L'Aràbic - Big Bag - Expréssate

Manlleu: La Mallot de la Margot

Vic: Manli

Olot: La Taverna - La Taverna d'Alt

Les Preses: Vertisol

El preu de Taquilla serà de 15 Euros

Va afanya't!, no vulguis pagar més!!!!!!!




0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada