dimarts, 9 de febrer del 2010

SENYORETES....

Senyoretes del Carnaval de Torelló... totes a passarel·la!



El Carnaval de Terra Endins de Torelló es va iniciar ahir amb el carnaval de la gent gran i la cercavila lúdico-festiva-sexual del Pullassu. Avui, divendres 16 de febrer, la disbauxa continua amb un dels plats forts de la festa: els visitants podran gaudir de la passarel·la més esperada de totes les desfilades de modes que es fan i es desfan al món mundial... les senyoretes radioactives!
L'altra gran atractiu del carnestoltes de Torelló, la Gran Rua del Carnaval, tindrà lloc demà dissabte i s'iniciarà amb la concentració de carrosses a la plaça de la Sardana, a dos quarts de sis de la tarda. Llavors, passejada, gresca i xirinola pels carrers de Torelló fins a dos quarts d'onze de la nit, quan tota la comitiva arribarà a la plaça Joanot Martorell.
El carnaval infantil, el diumenge, i l'enterrament de la sardina, el dimecres 21 de febrer, acabaran de configurar el programa del carnestoltes per excel·lència de la Catalunya interior.


A les 9 del vespre: Concentració dels convidats/des a l'esplanada de la plaça Joana Martorell, on s'iniciarà el passeig nupcial beneït per la Mare Morena de Calputa (Hi haurà pastís per als assistents).

A les 10: Arribada del pastís nupcial a la plaça Nova, amb coca per a tothom. Tot seguit, gran espectacle commemoratiu de les noces de plata.

A 3/4 d'11: Inici de la PASSAREL·LA amb la desfilada dels convidats i tots els assistents, per lluir els modelets creats especialment per a l'ocasió (Portar arròs per treure la humitat de la plaça).

A la sortida de missa, FOTOGRAFIES de record dels assistents a la celebració.

Tot seguit els convidats es dirigiran a la sala de ball on es farà el gran final de festa amb Dj's especials per a l'ocasió.
Entrada a partir de 16 anys. Preu: 10 € + xapa commemorativa de regal! Socis gratuït.


Les Senyoretes

Les Senyoretes és, sense cap mena de dubte, una de les festes que diferencien el Carnaval de Torelló de la resta de Carnavals. Una festa creada ara fa prop de 20 anys per un grup d’amics de Torelló que amb l'única pretensió d’avançar un dia la festa del Carnaval van recórrer la majoria de bars del poble amb les robes de les seves germanes, mares, tietes o iaies... Poc es podien pensar aquell grup de joves que aquella festa arribaria on és ara.

Però l’autèntica festa comença a cada casa de Torelló, on tots els mascles del poble remenen, millor dit, regiren els armaris emprovant-se sostents, faldilles,"trajes", bikinis i calces... Fins i tot, dies abans es convoca una recollida popular de calces i sostens. Enperrucades i maquillades surten al carrer a exhibir les cuixes... Durant uns anys, Torelló va tenir un carrer del sexe similar el de la zona del carrer Vermell d’Amsterdam.

Els Deixebles de Sant Feliu, organitzadors de Les Senyoretes, també munten una mena de disco popular a la Carpa, on sempre s’ha acabat la festa...


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada